Методот на Студио Figurella се темели на принципот на физиолошка реактивација на ензимите (патентиран Метод Figurella-S.R.E.) Придобивки од овој метод се зголемено топење на масните наслаги и целулитот,зајакнување на мускулната маса,лимфна дренажа,балансирање на метаболизмот и реактивација на циркулацијата на крвта .

Движењата се лесни и физиолошки (индивидуални и специјално наменети за третирање на личниот естетски проблем) при постојан надзор од Вашиот персонален асистент во патентиранa ортостатскa купола на константна температура при која е најголема потрошувачката на енергија и оксидацијата на клетките.

Дополнителен модул на методот Figurella се озонските бањи со сув озон; кој како најголем детоксификатор на организмот има локално дезинфициентно дејство на кожата,намалување на лузните, стриите и севкупно мазнење на кожата,како и дополнително забрзување на циркулацијата на крвта,а со тоа чистење и исфрлање на токсините.

Овој метод се базира врз три модули:

Серија на вежби
Бањи во озон
GOLDORAK

   Изјави од задоволни госпоѓи

Денес драги мои, пресреќна сум што пронајдов студио со програма која ми ги понуди сите можности за физички вежби без да почуствувам билокакво оптоварување. Во Студио ,,Фигурела,, после неколку месеци вежбање во хоризонтална положба со посебно стручно изградени вежби за мојата фигура, јас немам болки во зглобовите, а во краток период изгубив 10 килограми.
Марионка Владимировска
Би сакала да го искажам моето огромно задоволство, за постигнатиот успех во намалувањето на клигорамите, кој го постигнав благодарение на Вашето студио, на Вашиот стручен тим, нивната посветност кон секој клиент во спроведувањето на третманите,правилно одмерените вежби кон секој клиент, советите за правилна исхрана, кои резултираа до навистина совршени фигури .
Снежана Кимовска
Го посетувам студиото Фигурела веќе 1 година и постигнав многу повеќе од тоа што планирав. Ветувам дека студиово ќе го посетувам засекогаш!!!
Елена Димониева