Третманот за колаген со црвена светлина ги активира клетките со светлина со бранова должина од 633 nm.

На овој начин Вие ќе имате навлажнет тен, кој ја чува кожата МЛАДА, активирајќи ги многуте позитивни ефекти.

Кога правите третман со Колаген, ЛЕД-светлината работи на фибробластите и го подобрува нивното производство на колаген до 4 пати повеќе од нормалното производство.

Црвено светло од Колагенот има позитивни ефекти врз расположението и по неколку сесии има ефект на кревање и измазнување на кожата.

ЛЕД црвено светло има силна емисија од 633 nm со прецизен фокус и висока енергија. Ова обезбедува најдобар и најбрз резултат за вашата кожа.

Производството на колаген ги зајакнува ‘рскавицата и тетивите и може да го забрза закрепнувањето на мускулите и заздравувањето од спортски повреди!