Секое утро цедете сок од КАЛИНКА:

✔Против паразити

✔Добра за работа на срцето

✔Богати со витамин Ц

✔Калинката спаѓа меѓу најстарите овошја што се користат во лековити цели.

✔Уште од античко време важел за природен лек затоа што е утврдено дека сокот од калинки го подобрува апетитот и ја регулира работата на желудникот

✔Поттикнува излачување на урината.

✔ Има силно дејство против болки и воспаленија.

✔Во комбинација со сок од моркови и цвекло содржи витамини од групата Б, железо, калиум, калциум, магнезиум, фосфор, натриум и витамин PP.